Budinca de spaghete cu ciuperci

Printeaza

Budinca de spaghete cu ciuperci din: spaghete, ciuperci, rosii, faina, margarina, ulei, patrunjel, zahar, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de spaghete cu ciuperci

  • 250 g spaghete
  • 250 g ciuperci
  • 4 rosii
  • 100 g faina
  • 100 g margarina
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita zahar
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spâghetele se fierb în apă cu sare, apoi se răcesc. Roşiile se opăresc în apă clocotită, se curăţă şi se pasează prin sită. Ciupercile se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă în ulei, apoi se sting cu roşiile, adăugând sare, piper şi cimbru, după gust. Se mai fierb un sfert de oră.
în altă tigaie, se încinge margarina şi se rumeneşte făina, amestecând mereu, apoi se stinge cu puţină apă. Se mai fierbe sosul 5 minute, apoi se presară sare şi verdeaţă tocată. Se ia o cratiţă încăpătoare, se unge cu ulei, se pune un strat de sos, unul de spaghete, unul de ciuperci şi tot aşa, până se termină ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de sos. Se dă budinca la cuptor o jumătate de oră.
Se serveşte caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.