Budinca de smantana cu parmezan

Printeaza

Budinca de smantana cu parmezan din: smantana, oua, faina, unt, parmezan, sare.

Ingrediente:Budinca de smantana cu parmezan

  • 500 ml smântână
  • 5 ouă
  • 400 ml făină
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan
  • unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
  • sare


Mod de preparare:

Smântână şi gălbenuşurile se freacă cinci minute, se adaugă faina, se freacă încă cinci minute, se pun albuşurile bătute spumă, sarea necesară şi se amestecă totul uşor.

Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi se fierbe la aburi timp de o oră. Se serveşte cu restul de unt fierbinte şi cu parmezan ras deasupra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Imi place budinca asta, am zis ca o s-o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.