Budincă de ricotta cu citrice

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de ricotta cu citrice din: ricotta, frisca lichida, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, citrice, coaja de portocala confiata, lapte, fructe de padure si crema de cassis.

Ingrediente:Budincă de ricotta cu citrice

  • 500 g ricotta foarte proaspătă
  • 2 dl frişcă lichidă, proaspătă
  • 160 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 4 g foi de gelatină
  • 3 linguri de cubuleţe de citrice mixte, confiate
  • 50 g coajă confiată de portocală, tăiată bastonaşe
  • 1 dl lapte
  • 300 g fructe de pădure mixte
  • 50 g cremă de cassis (lichior de coacăze)

 

Mod de preparare:

Bateţi spumă gălbenuşurile cu 60 g de zahăr şi adăugaţi laptele cald puţin câte puţin, în bain-marie, continuând să amestecaţi cu o lingură de lemn până obţineţi o cremă fluidă, având grijă ca apa de dedesubt să nu clo­cotească prea mult (în caz contrar, se for­mează cocoloaşe).

Crema va fi gata când temperatura ei ajunge la 82-83°C. încorpo­raţi gelatina înmuiată în prealabil şi stoarsă, apoi luaţi preparatul din bain-marie; adăugaţi fructele confiate şi lăsaţi să se răcorească.

Treceţi prin sită ricotta şi amestecaţi-o cu crema. Bateţi frişca şi adăugaţi-o în compo­ziţie. Turnaţi apoi amestecul în forme indivi­duale de budincă şi lăsaţi-le să se răcească la 0°C, cel puţin 2 ore.

Intre timp, mixaţi trei sferturi din cantitatea de fructe de pădure cu zahărul rămas şi cu siro­pul de cassis. Fierbeţi totul la 80°C timp de 6 minute. Scoateţi budincuţele din forme pe farfurii de desert şi ornaţi-le cu fructe de pădure, cu amestecul mixat de fructe de pădure şi cu coajă confiată de portocală.

Budincă de ricotta cu citrice

Budincă de ricotta cu citrice

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.