Budinca de pui cu legume
PrinteazaBudinca de pui cu legume din: carne de porc, faina, cartofi, smantana, tarhon, lamai, apa, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, sare, piper.
- 400 g carne afumată de porc
- 1 lingură făină
- 3-4 cartofi
- 2 linguri smântână
- 1 lingură tarhon conservat în oţet sau 1 linguriţă tarhon uscat mărunţit
- zeamă de la 1-2 lămâi
Pentru supă:
- 3 l apă
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 2 cepe
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le fierbi întregi, în 3 litri de apă uşor sărată. Când legumele au fiert, strecori supa şi foloseşti legumele ca garnitură pentru friptură.
Speli carnea, o tai în cuburi şi o pui la fiert în supa rece. Când a fiert pe jumătate, adaugi cartofii decojiţi, tăiaţi cubuleţe, făina dizolvată în puţină apă rece şi tarhonul. Continui fierberea la foc mediu, 20 de minute.
Scoţi carnea şi o cureţi de oase, o porţionezi şi o adaugi din nou în ciorbă. Sărezi, condimentezi şi acreşti ciorba cu zeamă de lămâie, după gust.
Budinca de pui cu legume
Pofta buna!