Budinca de paste cu telina si sparanghel

Printeaza

Budinca de paste cu telina si sparanghel din: tagliatelle, sare, telina apio, patrunjel, parizer, sparanghel, anghinare, parmezan, unt.

Ingrediente:Budinca de paste cu carciofi

  • 200 g tagliatelle
  • sare
  • 2 tije de ţelină verde (apio)
  • 1 legătură de pătrunjel cu frunză netedă
  • 100 g parizer de pasăre
  • 150 g sparanghel zahăr
  • 6 inimi de anghinare (carciofi) în ulei
  • nucşoară
  • piper
  • 120 g parmezan unt pentru forma
  • termorezistentă

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente într-o cantitate suficientă de apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care se scurg, se trec sub jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se curăţă ţelina verde şi pătrunjelul, se spală şi se usucă. Tijele de ţelină se taie pe jumătate, apoi în bucăţi de cca. 5 mm, iar pătrunjelul se toacă mărunt.

Se taie parizerul în fâşii subţiri. Se spală sparanghelul, se curăţă, se taie capetele, iar tijele se taie în bucăţi lungi de 1 cm.

Sparanghelul şi ţelina se opăresc apoi scurt în apă clocotită cu puţin zahăr, după care se scot din apă şi şe lasă la scurs.

Se lasă bucăţile de anghinare să se scurgă într-o strecurătoare, apoi se taie în sferturi.

Se încinge în prealabil cuptorul la 200 °C. Se unge cu grăsime o formă termorezistentă. Pastele se amestecă apoi cu ţelina, fâşiile de parizer, sparanghelul şi sferturile de anghinare.

Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară rasă şi se aşează în formă.

Se rade parmezanul şi se presară peste budincă, după care se lasă budinca să se coacă în cuptor cca. 30 de minute, până se rumeneşte.

Se serveşte cu pătrunjel presărat deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.