Budinca de paine cu stafide si nucsoara

Printeaza

Budinca de paine cu stafide si nucsoara din: pâine toast, zeamă de portocale, unt, oua, zahar, lapte, esenta de vanilie, stafide, nucsoara.

Budinca_de_paine_cu_stafide_si_nucsoara

Ingrediente:

  • 4 felii de pâine toast
  • 2 cuburi mari de unt (cam 75 g)
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1 cană de lapte
  • esenţă de vanilie
  • stafide
  • nucşoară (rasă)
  • zeamă de portocale

Mod de preparare:

Pune stafidele la hidratat 10-15 minute în zeama de portocale. în­tre timp, pregăteşte budinca. Un­ge feliile de pâine cu unt la tempe­ratura camerei (ca să se întindă uşor). Bate energic gălbenuşurile cu zahăr, până când obţii o cremă albicioasă.

Adaugă laptele fierbin­te şi esenţa de vanilie, ameste­când continuu. Unge o tavă de cozonac cu unt. Aşază feliile de pâine în tavă. Toarnă peste ele amestecul de lapte şi ouă şi lasă zece minute ca să îl absoarbă. Coace la bain-marie timp de 20 de minute. Serveşte preparatul rece, cu stafide.

Budinca de paine cu stafide si nucsoara

Budinca_de_paine_cu_stafide_si_nucsoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.