Budinca de orez cu piper si ginseng

Printeaza

Budinca de orez cu piper si ginseng din: supa de pui, orez, carne de pui, sos de peste, gingseng, condimente, oua, ciuperci, piper, ceapa verde.

Ingrediente:

  • 6 cani de apa
  • 6 cani de supa de pui
  • ½ cana de orez cleios
  • 2 cani orez cu bobul lung
  • 1-2 cani cu fasiute din carne de pui
  • 3 linguri de sos de peste
  • 1 lingurita feliute de ginseng
  • 1 lingurita de condimente mixte
  • 2-4 oua
  • 2 linguri ciuperci
  • -garnituri:
  • 1 lingurita piper alb/negru
  • 2 cepe verzi/praz/ceapa rosie taiate fin

Mod de preparare:

Pui orezul fara gluten si cel cu bobul lung intr-o cratita mare, impreuna cu apa si supa de pui. Lasi cratita sa fiarba la foc mic, acoperita cu un capac, amestecand din cand in cand.

Fierbi orezul pana cand devine foarte moale si amestecul gros. Adaugi sosul de peste, un pic de zahar, puiul facut fasii, ciupercile si feliutele de ginseng amestecate cu mixtura de condimente. Amesteci totul cu grija.

Daca doresti, spargi si oualele, le asezi deasupra amestecului proaspat si acoperi. Mai lasi sa fiarba la foc scazut vreoi 5-10 minute. Garniseste cu ceapa verde.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fac des budinca de orez, dar nu am incercat cu ginseng. Merita incercat. Sper doar sa le placa si copiilor 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.