Budinca de orez cu piersci si lapte

Printeaza

Budinca de orez cu piersci si lapte din: orez, zahăr, lapte, sare, gălbenuşuri, unt, pier­sici, al­buşuri, zahăr.

Budinca_de_orez_cu_piersci_si_lapte

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă orez
  • 3 linguri zahăr
  • 4 ceşti lapte
  • un praf sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură unt
  • 6 pier­sici
  • 4 linguri zahăr pentru sirop
  • 4 al­buşuri
  • 200 g zahăr

Mod de reparare:

Se fierbe orezul cu lapte­le, se adaugă untul şi gălbenuşurile, după care se amestecă şi se ţin la cald. Piersicile tăiate în jumătate se fierb într-un sirop de zahăr ca pentru compot, la foc mic.

Apoi se scot pe o sită, să se scur­gă. Intr-un vas termorezistent se aşază orezul, deasupra se pun piersicile şi albuşurile (bătute spumă tare cu 200 g zahăr). Se dă vasul la cuptor, pentru 45 de minute.

Budinca de orez cu piersci si lapte

Budinca_de_orez_cu_piersci_si_lapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.