Budinca de orez cu piersci si lapte
PrinteazaBudinca de orez cu piersci si lapte din: orez, zahăr, lapte, sare, gălbenuşuri, unt, piersici, albuşuri, zahăr.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă orez
- 3 linguri zahăr
- 4 ceşti lapte
- un praf sare
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură unt
- 6 piersici
- 4 linguri zahăr pentru sirop
- 4 albuşuri
- 200 g zahăr
Mod de reparare:
Se fierbe orezul cu laptele, se adaugă untul şi gălbenuşurile, după care se amestecă şi se ţin la cald. Piersicile tăiate în jumătate se fierb într-un sirop de zahăr ca pentru compot, la foc mic.
Apoi se scot pe o sită, să se scurgă. Intr-un vas termorezistent se aşază orezul, deasupra se pun piersicile şi albuşurile (bătute spumă tare cu 200 g zahăr). Se dă vasul la cuptor, pentru 45 de minute.
Budinca de orez cu piersci si lapte
Pofta buna!