Budinca de orez cu fructe si crema caramel

Printeaza

Budinca de orez cu fructe si crema caramel din: orez, fructe, oua, zahar, unt, zahar vanilat, lapte, sare, faina, unt.

Ingrediente:Budinca de orez cu fructe si crema caramel

  • 1/2 kg orez
  • 100 – 200 g fructe proaspete, uscate sau congelate
  • 3 ouă întregi
  • 2 linguri mari de zahăr
  • 1 lingură unt
  • 1 zahăr vanilat
  • 1/2 l lapte

Pentru cremă:

  • 200 g zahăr
  • 1 lingură bună de făină
  • 300 ml lapte
  • 1 /2 pachet unt

 

Mod de preparare:

Alegi şi speli orezul şi îl pui la fiert în apă clocotită cu puţină sare, apoi îl strecori bine şi îl pui din nou la fiert timp de 5-10 minute, în lapte amestecat cu zahărul vanilat, cu untul şi cu zahărul, iei de pe foc, laşi să se răcească puţin, apoi adaugi ouăle între­gi, bine bătute înainte.

Conţinutul trebuie să fie de consistenţă mai groasă, pentru a-i putea da forma dorită (buturugă, ciupercă, ursuleţ, după imaginaţia fiecăruia). Deasupra, pui crema.

Pregăteşti crema aşa:

Pui zahăr tos într-o cratiţă să se caramelizeze (nu prea tare), apoi 1 lingură mare de făină, amesteci uşor timp de 2-3 minute, pui laptele fiert şi amesteci repede să nu se prindă de cratiţă.

Dai cratiţa deo­parte, să se răcească amestecul puţin, apoi adaugi untul. Acoperi budinca cu această cremă şi ornezi după gustul fiecăruia (cu fructe, ciocolată, bomboa­ne). Serveşti budinca, atât caldă, cât şi rece, atât copiilor, cât şi adulţilor.

Este delicioasă!

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.