Budinca de orez cu coaja de lamaie

Printeaza

Budinca de orez cu coaja de lamaie din: lapte, orez, smantana, zahar vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zahar, unt, sare.

 

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 75 g orez
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura esenta vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 25 g zahar
  • 50 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, pui pe foc laptele, smântână, un praf de sare, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi zahă­rul vanilat.

Când începe să fiar­bă, adaugi zahărul şi orezul spă­lat în prealabil. Laşi să fiarbă 10 minute.

Răstorni compoziţia într-un vas termorezistent, nive­lezi şi deasupra pui untul tă­iat cubuleţe.

Dai vasul la cuptor 30 de minute, la foc mic, după ca­re amesteci şi mai ţii încă 30 de minute sau până se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Budinca de orez cu coaja de lamaie

Budinca_de_orez_cu_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.