Budinca de miel cu ciuperci si conopida

Printeaza

Budinca de miel cu ciuperci si conopida din: carne macră de miel, ceapa, oua, paine lapte, smantana, unt, ciuperci, conopidă sau mazăre boabe, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Budinca de miel cu ciuperci si conopida

  • 1 kg carne macră de miel
  • 1 ceapă
  • 4 ouă
  • 1 felie pâine înmuiată în lapte
  • 2 linguri smântână
  • 100 g unt
  • 150 g ciuperci
  • 1 conopidă mică sau 150 g mazăre boabe
  • sare
  • piper
  • 1 legătură verdeaţă

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi şi o pui la fiert împreună cu ceapa, puţină sare, un cubuleţ de unt şi puţină apă (cât să treacă peste carne).

După ce a fiert, o scoţi din lichid şi o laşi să se răcească, apoi o treci prin maşina de tocat, împreună cu pâinea înmu­iată şi stoarsă.

Amesteci apoi cu puţin unt, cu ouăle şi verdeaţa tocată, sărezi şi piperezi după gust.

Iei o formă de budincă sau o cratiţă potrivită, o ungi cu unt, pui o parte din compoziţie şi netezeşti suprafaţa.

Deasupra aşezi ciupercile, apoi un strat de compoziţie, peste care pui conopida spălată, desfăcută bucheţele sau mazărea şi restul compoziţiei, pe care o netezeşti frumos.

Stropeşti cu zeama în care a fiert carnea şi cu unt topit.

Coci budinca în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 50-60 de minute, să se rumenească frumos. Serveşti budinca fierbinte, cu sos de roşii sau salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.