Budinca de mere umplute

Printeaza

Budinca de mere umplute din: lapte, unt, zahar, oua, mere.

Ingrediente:Budinca de mere umplute

  • 250 ml lapte
  • 80 g unt
  • 35 g zahăr
  • 5 ouă
  • 6 mere
  • unt pentru uns

 

Mod de preparare:

Laptele, untul proaspăt şi zahărul se fierb la un loc până capătă consistenţa unei creme în care, după ce se răceşte, se pun gălbenuşurile.

Intre timp se curăţă merele de coajă, li se taie un capac, se scobesc înăuntru, se umple golul cu dulceaţă sau marmeladă, şi se aşează capacul ce a fost tăiat pe deasupra. Albuşul se bate spumă şi se adaugă la crema de mai sus.

Se unge o formă cu unt, se aşează merele unul lângă altul în ea, şi se toarnă peste ele crema preparată mai sus. Această budincă trebuie să se coacă, timp de o oră, în cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.