Budinca de mere cu rom

Printeaza

Budinca de mere cu rom din: mere, zahar, oua, lapte, rom, unt, pesmet.

Ingrediente:Budinca de mere cu rom

  • 1 kg mere
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 5 ouă
  • un pahar lapte
  • un pahar rom
  • două prafuri zahăr vanilat
  • 2 lin­guri unt şi 2 pesmet, pentru uns şi tapetat

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă şi se dau pe râzătoare. Gălbenuşurile şi zahărul pudră se freacă bine într-un castron, cu o lingură de lemn, până devin o pastă spumoasă.

Se adaugă, amestecând uşor, merele rase, pesmetul înmuiat cu rom, praful de vanilie şi albuşurile bătute spumă şi, după ce compoziţia s-a omogenizat, se toarnă într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet, se bagă în cuptor şi se coace în circa 20 de minute, la foc moderat.

Se serveşte pudrată cu puţin zahăr vanilat ori cu sos de vanilie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.