Budinca de mere cu pesmet si scortisoara

Printeaza

Budinca de mere cu pesmet si scortisoara din: pâine de secară, mere, zahăr, lapte, unt, 2 ouă, scorţişoară.

Budinca de mere cu pesment si scortisoara

Ingrediente:

  • 750 g pâine de secară
  • 1,6 kg mere
  • 300 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 5 g scorţişoară

Mod de preparare:

Merele, curăţate de coajă şi seminţe, se taie în felii subţiri şi se înăbuşă pe jumătate în puţin lapte cu zahăr, unt şi praf de scorţişoară.

Pâinea uscată se macină sau se pisează mărunt şi se amestecă omogen cu restul de zahăr, cu trierele înăbuşite în lapte, restul de lapte, restul de unt şi ouăle.

Se pune compoziţia în tava bine unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi se dă la cuptor. Se serveşte caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.