Budincă de mămăligă cu bacon

Printeaza

Budincă de mămăligă cu bacon din: apa, malai, bacon, kaiser, ciuperci, ceapa rosie, oua, usturoi, smantana, untura, cimbru, sare, piper, muraturi, sos de ardei iute, varza murata.

 

Ingrediente:Budinca_de_mamaliga_cu_bacon

  • un litru apa
  • 350 g malai
  • 300 g bacon feliat
  • 200 g kaiser
  • 200 g ciuperci
  • o ceapa rosie
  • 4 oua
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g smantana
  • o lingura cu untura
  • o lingura cu cimbru
  • sare
  • piper
  • muraturi
  • sos de ardei iute
  • varza murata

 

Mod de preparare:

Ouăle se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă.

Intr-o oală se pun la fiert apa cu o lingură cu sare şi puţin mălai. Se lasă să dea în clo¬cot, se adaugă restul de mălai şi se continuă fierberea.

Când mălaiul s-a umflat şi s-a legat mămăliga, se ia de pe foc, se adaugă sare şi piper după gust, cimbrul şi smântână.

Kaiserul se taie cubuleţe, se prăjeşte într-o tigaie fără ulei, apoi se scurge şi se pune peste mămăligă.

In grăsimea rămasă se călesc ciupercile tăiate felii sau cuburi, ceapa tocată, apoi se pun peste mămăligă şi se amestecă totul bine.

Se ung cu untură forme de ceramică, se aşază feliile de bacon şi se presară cu usturoiul pisat.

Se pune mămăliga, se acoperă cu bacon şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc mediu până ce baconul de deasupra s-a caramelizat, se scot, se răstoarnă în farfurii şi se servesc imediat.

Se servesc calde, cu salata de muraturi, sos de ardie iute sau salata de varza murata.

Budincă de mămăligă cu bacon

Budinca_de_mamaliga_cu_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.