Budinca de malai cu mazare si cascaval
PrinteazaBudinca de malai cu mazare si cascaval din: usturoi, ulei, mazare congelată sau din conservă, coriandru, supă de legume, mălai, smântână vegetală, morcovi, porumb, caşcaval vegetal, pesmet, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 căţei usturoi
- 3 linguri ulei
- 150 g mazăre congelată sau din conservă
- 1 lingură coriandru tocat
- 800 ml supă de legume
- 200 g mălai
- 200 ml smântână vegetală
- 3 morcovi
- 200 g porumb
- 100 g caşcaval vegetal
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pisezi usturoiul şi cureţi morcovii. încingi uleiul în- tr-o tigaie, adaugi usturoiul, mazărea, morcovii raşi şi coriandrul. Le căleşti bine, condimentezi cu sare şi laşi se răcească.
Fierbi supa şi presari treptat mălaiul în ea. Laşi la fiert mămăliga acoperită cu capac 15 minute, amestecând din când în când. Adaugi smântână şi fierbi până se îngroaşă din nou.
Pui legumele călite într-un castron, adaugi porumbul, mămăliga şi amesteci. Condimentezi cu sare şi piper şi întinzi compoziţia într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet.
Dai la cuptor 40 de minute, la foc potrivit. Cu 10 minute înainte de final, presari caşcavalul răzuit. Laşi să se răcească puţin, apoi tai porţii.
Budinca de malai cu mazare si cascaval
Pofta buna!