Budinca de malai cu mazare si cascaval

Printeaza

Budinca de malai cu mazare si cascaval din: usturoi, ulei, mazare congelată sau din conservă, coriandru, supă de legume, mălai, smântână vegetală, morcovi, porumb, caşcaval vegetal, pesmet, sare, piper.

Budinca_de_malai_cu_mazare_si_cascaval

Ingrediente:

  • 3 căţei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 150 g mazăre congelată sau din conservă
  • 1 lingură coriandru tocat
  • 800 ml supă de legume
  • 200 g mălai
  • 200 ml smântână vegetală
  • 3 morcovi
  • 200 g porumb
  • 100 g caşcaval vegetal
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pisezi usturoiul şi cureţi morcovii. încingi uleiul în- tr-o tigaie, adaugi usturoiul, mazărea, morcovii raşi şi coriandrul. Le căleşti bine, condimentezi cu sare şi laşi se răcească.

Fierbi supa şi presari treptat mălaiul în ea. Laşi la fiert mămăliga acoperită cu capac 15 mi­nute, amestecând din când în când. Adaugi smântână şi fierbi până se îngroaşă din nou.

Pui legumele călite în­tr-un castron, adaugi porum­bul, mămăliga şi amesteci. Condimentezi cu sare şi piper şi întinzi compozi­ţia într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet.

Dai la cuptor 40 de minute, la foc potrivit. Cu 10 minute înainte de fi­nal, presari caşcavalul răzu­it. Laşi să se răcească puţin, apoi tai porţii.

Budinca de malai cu mazare si cascaval

Budinca_de_malai_cu_mazare_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.