Budinca de macaroane cu parmezan
PrinteazaBudinca de macaroane cu parmezan din: macaroane, franzela, oua, lapte, parmezan, unt, smantana, pesmet, sare.
- 500 g macaroane
- 2 franzele mici
- 3 ouă
- 2 ceşti lapte
- 100 g parmezan
- 50 g unt
- o ceaşcă smântână
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Macaroanele se rup în bucăţi foarte mici şi se fierb în apă clocotindă cu sare. După ce au fiert, se pun într-o strecurare, se lasă să se scurgă, apoi se clătesc într-un şuvoi de apă.
Paralel, franzelele se taie în felii, feliile în cuburi mici, iar cuburile se sting în unt încins.
După ce s-au răcit, se pun impreună cu macaroanele, într-un castron, se toarnă peste ele laptele, apoi ouălele bătute bine, parmezanul ras, sarea şi se amestecă totul uşor, dar continuu.
Amestecul se toarnă într-un ras de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet, deasupra se pune restul de unt tăiat în cuburi mici.
Vasul de Jena se pune într-o tavă cu apă caldă şi totul se bagă în cuptor. După ce s-a copt circa 45 de minute, la foc domol, se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un platou.
Se serveşte caldă, cu smântână.
Pofta buna!