Budinca de macaroane cu parmezan

Printeaza

Budinca de macaroane cu parmezan din: macaroane, franzela, oua, lapte, parmezan, unt, smantana, pesmet, sare.

Ingrediente:Budinca de macaroane cu parmezan

  • 500 g macaroane
  • 2 franzele mici
  • 3 ouă
  • 2 ceşti lapte
  • 100 g parmezan
  • 50 g unt
  • o ceaşcă smântână
  • 2 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Macaroanele se rup în bucăţi foarte mici şi se fierb în apă clocotindă cu sare. După ce au fiert, se pun într-o strecura­re, se lasă să se scurgă, apoi se clătesc într-un şuvoi de apă.

Paralel, franzelele se taie în felii, feliile în cuburi mici, iar cuburile se sting în unt încins.

După ce s-au răcit, se pun impreună cu macaroanele, într-un castron, se toarnă peste ele laptele, apoi ouălele bătute bine, parmezanul ras, sarea şi se amestecă totul uşor, dar continuu.

Amestecul se toarnă într-un ras de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet, deasupra se pune restul de unt tăiat în cuburi mici.

Vasul de Jena se pune într-o tavă cu apă caldă şi totul se bagă în cuptor. După ce s-a copt circa 45 de minute, la foc domol, se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un platou.

Se serveşte caldă, cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.