Budinca de iepure
PrinteazaBudinca de iepure din: carne de iepure, ulei, morcov, radacina de patrunjel, telina, castravete, pesmet, parmezan, slanina, oua, sare, piper.
- spinare si pulpele din spate ale iepurelui
- 50 ml ulei
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina
- 1 castravete acru
- 4-5 linguri pesmet
- 100 g parmezan sau cascaval
- 50 g slanina
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele proaspete. Speli carnea şi o cureţi de oase. Tai în cuburi legumele, castravetele murat şi carnea. Le înăbuşi în ulei şi puţină apă, amestecând ca să le întorci pe toate părţile. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu puţină sare.
Când carnea şi legumele călite s-au mai răcit, le treci prin maşina de tocat, la care ai asamblat sita cu ochiuri mari. Amesteci pasta obţinută cu parmezanul ras, pesmetul, gălbenuşurile, spuma de albuşuri, sare şi piper după gust.
Tai slănina în felii subţiri şi tapetezi cu ele o formă termorezistentă. Torni compoziţia şi introduci forma într-o cratiţă cu apă, apoi pe amândouă în cuptor, la foc mic spre mijlociu, pentru aproximativ 1 oră. Porţionezi budinca după ce s-a mai răcorit. O serveşti cu murături.
Budinca de iepure
Pofta buna!