Budinca de gulii cu carne de porc

Printeaza

Budinca de gulii cu carne de porc din: gulii, carne de porc, smantana, orez, oua, ceapa, pesmet, condimente pentru carnea de porc, patrunjel, sare, piper, margarina.

Ingrediente:Budinca_de_gulii_cu_carne_de_porc

  • 15 gulii mici
  • 600 g carne slaba de porc
  • 500 g smantana
  • 200 g orez
  • 10 oua
  • 1 ceapa
  • 3 linguri pesmet
  • 2-3 linguri condimente pentru carne de porc
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 70 g unt sau margarina

 

Mod de preparare:

Dai carnea prin maşina de tocat. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi în 600 ml apă uşor sărată.

Cureţi guliile şi le dai pe râzătoare, apoi le înăbuşi în 50 g de unt topit, până se înmoaie.

Iei vasul de pe foc, iar când guliile s-au mai răcit, adaugi carnea, ceapa, orezul, gălbenuşurile, sarea şi condimente după gust, verdeaţa tocată mărunt şi albuşurile bătute spumă.

Intr-o formă unsă cu untul rămas şi tapetată cu pesmet, pui compoziţia şi o introduci în cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mijlociu.

Când budinca s-a rumenit, o scoţi din cuptor şi o laşi să se mai răcească. O serveşti caldă, cu smântână.

Budinca de gulii cu carne de porc

Budinca_de_gulii_cu_carne_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.