Budinca de gris – un desert usor
PrinteazaBudinca de gris din: crema de branza, gris, zahar, zmeura, unt, oua.
- 500 g cremă de brânză
- 100 g griş
- 100 g zahăr pudră+ 25 g pentru pudrat
- 200 g zmeură
- 4 ouă
- 1 cub de unt
- 1/2 linguriţă sare
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Mixează crema de brânză cu zahărul. Separă ouăle.
Adaugă gălbenuşurile peste amestecul de brânză, apoi pune grisul. Bate albuşurile cu sare şi adaugă treptat spuma obţinută peste compoziţia de brânză.
Aşază zmeura într-un bol şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie. Unge cu unt o tavă de copt, toarnă compoziţia şi aşază deasupra zmeura, nivelând uşor.
Pofta buna!