Budinca de gris cu gem

Printeaza

Budinca de gris cu gem din: lapte de soia, gris, zahar, unt, galbenus, gem sau dulceata.

Ingrediente:Budinca_de_gris_cu_gem

  • 750 ml lapte de soia
  • 100 g gris
  • 100 g zahar
  • 30 g unt
  • 4 galbenuşuri
  • gem sau dulceata

 

Mod de preparare:

Infierbânti laptele (fără să clocotească), iei vasul de pe foc, torni grişul în ploaie, amestecând energic cu telul, ca să nu ramăna cocoloaşe.

Pui iar vasul la foc mic până clocoteşte, amestecând continuu.

Iei vasul de pe foc, laşi să se răcorească putin şi adaugi untul, zaharul şi galbenuşurile bătute bine. Torni compozitia într-o formă tapetată şi dai la cuptor aproximativ 30 de minute.

O laşi la răcorit, o răstorni pe un platou şi o serveşti stropită cu gem sau dulceaţă de fructe.

Budinca de gris cu gem

Budinca_de_gris_cu_gem

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.