Budinca de fulgi de ovaz

Printeaza

Budinca de fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, unt, zahar, oua, lamaie, pesmet, sare.

Ingrediente:Budinca de fulgi de ovaz

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 500 ml lapte
  • 40 g unt
  • 30 g zahăr praf
  • 2-3 ouă
  • coaja rasă de pe o jumătate de lămâie
  • 2 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert, în aceeaşi oală, laptele şi zahărul. Când laptele îndulcit începe să fiarbă, se adaugă fulgii de ovăz, amestecând bine cu o lingură de lemn, până când începe să clocotească.

Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

După ce amestecul de lapte îndulcit şi fulgi de ovăz s-a răcit, se adaugă, pe rând şi frecând mereu, gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi albuşurile bătute spumă.

După ce combinaţia s-a omogenizat perfect, se toarnă într-un vas de Jena, uns cu unt şi tapetat cu pesmet, şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se răstoarnă pe un platou.

Se serveşte caldă, garnisită cu fructe glasate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.