Budinca de franzela si fructe

Printeaza

Budinca de franzela si fructe din: chifle, oua, unt, zahar, pesmet, fructe, sare.

Ingrediente:Budinca de franzela si fructe

  • 4 chifle sau 1 franzelă
  • 4 ouă
  • 2 linguri cu unt
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 kg fructe de sezon (struguri, pepene galben, pere)
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi franzela de coajă, lăsaţi-o în apă rece, presaţi-o până când nu mai are apă, farâmiţaţi-o şi aşezaţi-o răsfirat într-un vas adânc. Separat, frecaţi energic galbenuşurile, 1 lingură cu unt, 1 cană cu zahăr şi sare.

Când arată ca o cremă, adăuga fructele spălate, curăţate şi tăiate felii mici, amestecaţi cu miezul de pâine farâmiţat şi cu albuşurile bătute spumă tare.

Omogenizaţi amestecul cu o furculiţă şi coaceti 40 min într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Lăsaţi să se răcorească, tăiaţi pătrate şi pudraţi cu zahăr farin.

Serviţi desertul călduţ.

 

Pofat buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.