Budinca de ficat cu verdeata

Printeaza

Budinca de ficat cu verdeata din: ficat, carne, smantana, oua, verdeata, menta, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de ficat cu verdeata

  • 250 g ficat
  • 250 g carne tocată
  • 1 cană cu smântână
  • 3 ouă
  • 1/2 franzelă
  • verdeaţă tocată
  • piper măcinat
  • mentă tocată
  • sare
  • unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ficatul de pieliţe, clocotiţi-l, scurgeţi-l şi treceţi-l prin maşina de tocat, amestecaţi cu carnea tocată, franzela farâmiţată, gălbenuşurile, sarea, piperul, verdeaţa tocată şi smântână. Omogenizaţi.

Ungeţi o tavă sau o cratiţă înaltă cu unt (până sus), puneţi amestecul, acoperiţi cu albuşurile bătute spumă tare, amestecaţi uşor cu furculiţa, daţi tava la cuptor, la foc potrivit, 40 min.

Serviţi budinca tăiată felii groase, cu pâine proaspătă sau prăjită, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.