Budinca de ficat

Printeaza

 

O reteta gustoasa de budinca din: ficat de porc, galbenusuri, pesmet, unt, ceapa, patrunjel, magiran, piper, ienibahar si sare.

Ingrediente: Budinca de ficat

  • 400 g ficat de porc
  • 5 gălbenuşuri
  • 6 linguri pesmet
  • 3 linguri de unt
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • maghiran
  • 1 vârf de cuţit de piper
  • 1 vârf de cuţit de ienibahar
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare :

Tai ceapa mărunt şi o căleşti într-o lingură de unt. Speli ficatul, îl cureţi, îl tai cubuleţe şi îl amesteci cu ceapa, cu pătrun­jelul tocat mărunt, maghiranul, piperul şi ienibaharul.

Restul de unt îl freci spumă, îl amesteci cu gălbenuşurile, sarea şi îl adaugi peste ficat. Mai pui şi pesmetul şi torni compoziţia într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.

Pui forma într-o tavă cu apă şi o dai la cuptor aproximativ 1 oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.