Budinca de dovlecei si orez

Printeaza

Budinca de dovlecei si orez din: dovlecei, orez, telemea, oua, faina, pesmet, ciuperci, ceapa, marar, iaurt, ulei.

Ingrediente:Budinca_de_dovlecei_si_orez

  • 400 g dovlecei
  • 3 linguri orez
  • 200-250 g telemea
  • 5 ouă
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură pesmet
  • 100 g ciuperci felii conservate în saramură
  • 2 cepe
  • 1 legătură mărar
  • 150 ml iaurt sau smântână
  • 75 ml ulei

 

Mod de preparare:

Toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei, împreună cu ciupercile. Laşi orezul să se umfle într-o cană de apă fierbinte. Cureţi dovleceii parţial de coajă şi îi razi fin.

Amesteci dovleceii raşi cu orezul scurs, ceapa, ciupercile, 3 ouă bătute, mărarul tocat, făina, pesmetul şi brânza rasă. Sărezi şi condimentezi amestecul.

Ungi o tava cu ulei sau unt, torni compoziţia şi, peste ea, ouăle rămase, bătute cu iaurtul. Coci budinca 35-40 de minute, la foc mediu, până se rumeneşte. O serveşti călduţă sau rece.

Budinca de dovlecei si orez

Budinca_de_dovlecei_si_orez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.