Budinca de dovlecei cu sunca

Printeaza

 Budinca de dovlecei cu sunca

Ingrediente:Budinca de dovlecei cu sunca

  • 1 kg dovlecei
  • 1 pahar lapte
  • 120 g caşcaval
  • 100 g şunca
  • 5 ouă
  • 11/2 lin­gură de făină
  • 220 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi, se scot seminţele şi se sotează cu 80 g unt şi sare.

Se face un sos alb (din 80 g unt, făină şi lapte) care se fierbe 2-3 minute, apoi se amestecă cu dovleceii, şunca tăiată, caşcavalul ras şi ouăle crude.

Se unge cu unt o formă de budincă, se pune în ea compoziţia de dovle­cei şi se dă la cuptor, în bain-marie, circa 40 minute.

Se mai ţine în formă 5-6 minute, apoi se răstoarnă pe platou.

Se serveşte cu smîntînă sau sos de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.