Budinca de conopida cu peste afumat

Printeaza

Budinca de conopida cu peste afumat din: conopida, file de peste afumat, oua, lapte, faina, cascaval, marar, unt, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de conopida cu peste afumat

  • 700 g bucheţele de conopidă crudă sau congelată
  • 200 g file de peşte afumat
  • 3 ouă
  • 350 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 200 g caşcaval ras
  • mărar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Fierbi bucheţelele de conopidă crudă sau congelată, în apă uşor sărată. Le scurgi bine şi le amesteci împreună cu mărarul fin tocat, cubuleţe de peşte afumat, piper şi sare după gust.

Intr-o tavă înaltă, de circa 20×25 cm, unsă cu 1 lingură de unt şi tapetată cu pesmet, pui amestecul de conopidă şi peşte, în untul rămas, topit într-o tigaie, presari făina, amesteci energic şi torni treptat laptele călduţ, amestecând încontinuu.

Când ai obţinut un sos alb omogen, îl laşi să se răcească. încorporezi în sosul alb ouăle bătute, caşcavalul, sare, piper şi mărar după gust. Coci budinca la foc mediu, timp de aproximativ 25 de minute, până când se întăreşte. O serveşti călduţă, alături de salată verde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.