Budinca de ciocolata cu nuci si cirese

Printeaza

Budinca de ciocolata cu nuci si cirese din: lapte, biscuiţi, ciocolată lichidă (preparată prin topirea batonului de ciocolată în puţină apă clocotita, pe foc moale), cacao pudră, zahăr, făină de porumb, friscă, ciocolată, cireşe confiate (sau vişine din vişinată), nuci.

Ingrediente:Budinca de ciocolata cu nuci si cirese

  • 2 ceşti lapte
  • 250 g biscuiţi
  • 6 linguri ciocolată lichidă (preparată prin topirea batonului de ciocolată în puţină apă clocotitfi, pe foc moale)
  • 2 linguriţe cacao pudră
  • 2 linguri zahăr
  • 3 linguriţe făină de porumb
  • 400 g friscă
  • 1 baton ciocolată
  • cireşe confiate (sau vişine din vişinată)
  • nuci pisate mărunt
  • 100 g friscă

Mod de preparare:

Se amestecă bine făina de porumb, cacao, ciocolata lichidă şi zahărul, cu o ceaşcă de lapte. Se înmoaie biscuiţii în laptele rămas, se scot şi se lasă la scurs, unul lângă altul, fără a se atinge între ei.

Laptele rămas se adaugă amestecului obţinut anterior, amestecându-se până ce capătă consistenţa unei paste.

Se adaugă ceva mai mult de jumătate din cantitatea de frişcă şi se omogenizează. Se pune un prim strat din această cremă pe o farfurie şi deasupra se aşază un prim rând de biscuiţi. Se pune deasupra puţină frişcă şi nuci pisate.

Se continuă stratificarea (cremă-biscuiţi) până ce toate ingredientele sunt folosite integral. Se pune restul de frişcă deasupra ultimului etaj din biscuiţi şi se decorează cu ciocolata rasă (din baton) şi cireşe.

Se lasă la frigider minimum două ore, după care poate fi servită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.