Budinca de cartofi cu unt

Printeaza

Budinca de cartofi din: cartofi, ouas, cascaval, smantana, bacon, unt, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente: Budinca de cartofi cu unt

  • 1 kg cartofi
  • 3 oua
  • 350 g cascaval
  • 200 g smantana
  • 300 g bacon
  • 40 g unt
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de sare şi piper. Adaugă smântână şi caşcavalul ras.

Unge cu unt o formă termorezistentă, nu foarte adâncă. Aşază bucăţile de cartofi şi baconul tăiat cubuleţe. Acoperă totul cu amestecul de ou, caşcaval şi smântână.

Presară deasupra verdeaţa tocată şi lasa la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşte cât este fierbinte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.