Budinca de cartofi cu ceapa

Printeaza

Budinca de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa, unt, oua, smantana, ulei, faina, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_cartofi_cu_ceapa

  • 600 g cartofi
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri unt
  • 3 ouă
  • 150 ml smântână
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură făină
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi ceapa, după care le pui la fiert.Faci din ele un piure cât mai fin, în care adaugi pe rând untul, sarea, ouăle bătuţe, smântână şi piper.

Torni compoziţia obtinută într-o formă termorezistentă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coci budinca la foc potrivit până când se rumeneşte uniform.

Cu 5 minute înainte de a scoate vasul din cuptor, presari deasupra ei caşcavalul ras.

Budinca de cartofi cu ceapa

Budinca_de_cartofi_cu_ceapa

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.