Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval

Printeaza

 Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval din: cartofi, unt sau margarina, cascaval, oua, sare, smantana, carnati de casa, iaurt, busuioc.

Ingrediente:Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval

  • 1 kg cartofi rosii
  • 50 g unt sau margarina
  • 250 g cascaval
  • 4 oua
  • sare
  • 100 ml smantana
  • 300 g carnati de casa
  • o cutie de iaurt
  • frunzulite de busuioc

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu pu­ţină sare. Separat, într-un ibric, se pun ouăle să fiarbă. După ce au fiert cartofii, se scot din apă şi se lasă să se răcească.

Cât timp fierb cartofii, se dă caşcavalul prin răzătoarea mică, se bat două ouă spumă şi se pun într-un bol, se adaugă smântână şi se amestecă până se ob­ţine o cremă groasă. Se presara sare dupa gust

Cârnaţii se taie rondele şi se pun în tigaie să se  prăjească în suc propriu. După ce s-au rumenit, se scot şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-au răcit cartofii, se curăţă de coajă şi se dau prin ră­zătoarea mare.

Se tapetează tava cu unt şi se aşază primul start de cartofi, se presară câteva rondele de cârnaţi şi un strat de ouă fierte date prin răzătoarea mare. Se aco­peră cu un alt strat de cartofi şi se toarnă sosul pregătit, se aşază rondelele de cârnaţi şi se bagă în cuptorul bine încins.

Se ser­vesc cu iaurt sau smântână şi se ornează cu frunzuliţe de busuioc.

 

Poftă bună!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.