Budinca de banane cu stafide si rom

Printeaza

Budinca de banane cu stafide si rom din: unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, banane, stafide, rom, smantana sau inghetata, nuci.

Ingrediente:Budinca de banane cu stafide si rom

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 175 g făină
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • 2 banane mari, foarte coapte
  • 60 g stafide negre
  • 1 lingură cu rom
  • smântână sau îngheţată, pentru servit (opţional)

Pentru sos:

  •  300 ml smântână grasă
  • 100 g zahăr brun
  • 3 linguri cu rom
  • 60 g nuci, tăiate grosier
  • 6 forme individuale de brioşe

 

Mod de preparare:

Setează cuptorul la 180C. Bate cu mixerul untul şi zahărul până devine uşor şi pufos. Adaugă, amestecând, ouăle, uriul câte unul, cu puţină făină. Pune restul defăină împreună cu praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Zdrobeşte bananele cu o furculiţă şi amestecă-le în compoziţie. La final, adaugă stafidele şi romul.

Imparte compoziţia în formele de brioşe. Pune-le într-o tavă pe o foaie de copt şi dă la cuptor timp de 25 minute până când budincile au crescut şi sunt moi la atingere.

Pentru a prepara sosul, toarnă smântână într-o oala mică, apoi adaugă zahărul şi încălzeşte uşor, până când zahărul s-a topit. Adaugă romul şi nucile. Măreşte focul puţin şi lasă să clocotească timp de 2-3 minute, până când sosul s-a întărit.

Scoate budincile din cuptor şi din formele lor şi pune-le în farfurii adânci. Toarnă sosul deasupra. Serveşte cu frişcă sau îngheţată, dacă doreşti.

 

Budinca de banane cu stafide si rom

Budinca de banane cu stafide si rom

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.