Budinca de cuscus

Printeaza

Budinca de cuscus din: cuscus, naut, supa de legume, ceapa rosie, usturoi, ulei, zeama de lamaie, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_cuscus

  • 135 g cuscus
  • 130 g naut fiert
  • 250 ml supa de legume
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 1/2 lingurite cu zeama de lamaie
  • rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Infierbântă supa de legume (sau apa) şi toarnă peste cuşcuşul pus într-un castron de email ori ceramică (nu plastic). Adaugă 1/2 linguriţă cu sare şi puţin rozmarin zdrobit într-un mojar. Acoperă şi lasă cinci minute. Pasează într-un blender boabele de năut împreună cu usturoiul, un praf de sare, zeama de lămâie şi uleiul.

Amestecă pasta obţinută cu cuşcuşul înmuiat, ceapa tocată mărunt şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Pune compoziţia într-o formă de copt unsă cu ulei şi dă la cuptor 15-20 de minute sau până ce capătă o crustă apetisantă. Serveşte budinca simplă, lângă o salată de murături, sau ca garnitură.

Budinca de cuscus

Budinca_de_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.