Budinca cu zahar ars

Printeaza

Budinca cu zahar ars din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala, sare, bagheta.

Ingrediente:Budinca cu zahar ars

  • 500 ml lapte
  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 5 linguri zahăr pentru caramelizare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • coajă de portocală (opţional)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 baghetă uscată, tăiată cuburi

Pentru sirop:

  • 10 linguri zahăr
  • 1 l apă

 

Mod de preparare:

Topeşti 5 linguri de zahăr într-o tavă dreptunghiulară, întinzi uniform caramelul pe pereţii vasului, apoi laşi să se răcească. Combini într-un castron mai mare laptele cu ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat şi amesteci bine.

Pui cuburile de baghetă în castron, apoi amesteci ca să absoarbă cât mai mult lichid. Acoperi tava cu folie de staniol şi o pui într-un vas mai mare cu apă caldă. Laşi la cuptor până trece testul scobitorii.

Pui la topit zahărul pentru sirop, adaugi apa şi laşi să fiarbă până scade compoziţia la jumătate. Scoţi budinca din cuptor şi, după 5-10 minute, torni siropul.

Dai desertul 3-4 ore la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.