Budinca cu rosii si sunca
PrinteazaBudinca cu rosii si sunca din: unt, usturoi, paine, rosii, ardei, sunca, lapte, supa de pui, oua, cascaval, nucsoara, sare, piper.
- 25 g unt moale
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 10 felii de pâine albă, mai veche
- 2 roşii
- 1 ardei
- 50 g şuncă
- 200 ml lapte sau supă de pui
- 2 ouă
- 70 g caşcaval
- nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingi cuptorul aragazului. Amesteci untul cu usturoiul, apoi foloseşti puţin amestec pentru a unge o tavă de copt, nu prea adânacă. Restul untului îl întinzi pe feliile de pâine. Aşezi feliile de pâine, şunca feliată subţire, roşile feliuţe, caşcavalul şi ardeiul (tăiate tot felii) în tava de copt, astfel încât acestea să se suprapună puţin.
Amesteci laptele sau supa cu ouăle şi asezonezi. Torni amestecul peste pâine şi apeşi feliile uşor în lichid. Dai deoparte timp de 5 minute.
Presari restul de caşcaval ras, apoi dai la cuptor pentru 20-30 de minute, până ce budinca se rumeneşte. Serveşti budinca cu salată verde.
Budinca cu rosii si sunca
Pofta buna!