Budinca cu pui, telemea si marar

Printeaza

Budinca cu pui, telemea si marar din: cartofi, lapte, smantana, telemea de vaca, oua, piept de pui, sare, piper, marar, rosie.

 

Ingrediente:Budinca_de_pui_cu_telemea_si_marar

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 400 g telemea de vacă
  • 2 ouă
  • 600 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 roşie

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu o linguriţă de sare.

După ce au fiert, scurgi apa şi îi pasezi, adăugând puţină sare şi laptele fier­binte, până obţii o consistenţă potrivită.

Tai pieptul de pui cubuleţe, condimen­tezi cu sare şi piper şi îl prăjeşti într-o ti­gaie în care pui doar câteva picături de ulei.

Il poţi face şi pe grătar.

Fărâmiţezi brânza sau o razi, adaugi smântână, ouăle bătute cu sare şi piper, ca pentru omletă, mărarul tocat mărunt şi omogenizezi totul.

Lingi cu unt sau cu ulei o tavă termore-zistentă şi o tapetezi cu făină.

Pui piureul de cartofi, aşezi pieptul de pui şi peste torni compoziţia de brânză.

Decorezi cu felii de roşie şi introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.

Budinca cu pui, telemea si marar

Budinca_de_pui_cu_telemea_si_marar

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

retete

Budinca de taietei cu sunca

Budinca de taietei cu sunca din: taietei, unt, sunca, smantana, oua, pesmet si sare. Ingredinte: 500 g taietei 50 g unt 250 g sunca 150 g smantana 2 oua 1 lingura pesmet sare     Mod de preparare Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt,  galbenusurile, […]

retete

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.   Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.