Budinca cu prune uscate si aroma de cafea

Printeaza

Budinca cu prune uscate si aroma de cafea din: lapte, prune uscate, cafea, unt, zahar pudra, ou, migdale, cacao, faina, inghetata de cafea, lichior de cafea.

Ingrediente:Budinca cu prune uscate si aroma de cafea

  • 150ml de lapte
  • 50g de prune uscate fără sâmburi
  • 2 linguriţe de cafea instant
  • 50g de unt moale
  • 50g de zahăr pudră
  • 1 ou
  • 50g de migdale măcinate
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingură de făină
  • 4 cupe îngheţată de cafea sau vanilie şi 4 linguriţe lichior de cafea, pentru servit

Mod de preparare:

Măsoară laptele într-o cană gradată mare, apoi mixează-l cu prunele uscate şi cafeaua în robotul de bucătărie. Adaugă untul, zahărul, oul, migdalele, cacaua, făina şi un praf de sare, apoi reporneşte robotul pentru a face un aluat gros.

Transferă-l în mod uniform şi curat în 4 vase ceramice mici de câte 175ml. Găteşte budincile în cuptorul cu microunde, la distantă una faţă de cealaltă, setând cuptorul la temperatură medie timp de 6 minute. Budincile vor arăta un pic umede după această perioadă, dar e în regulă.

Lasă-le 5 minute, apoi serveşte-le cu câte o cupă de îngheţată şi puţin lichior.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.