Budinca cu pere si branza

Printeaza

Budinca cu pere si branza din: făină, margarina, parf de copt, sare, pere, oua, smantana, branza de vaci, zahăr vanilat.

Budinca_cu_pere_si_branza

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g margarină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • sare

Pentru umplutură:

  • 5-6 pere
  • 3 ouă
  • 300 g smântână
  • 200 g brânză de vaci
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat

Mod de preparare:

Amestecă făina cu cinci linguri cu apă. Adaugă margarina, praful de copt şi sare. Frământă un aluat numai bun deîntins.

Lasă-l la rece 30 de minute, întinde aluatul într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Din loc în loc, înţeapă cu furculiţa. Coace-l zece minute.

Amestecă gălbenuşurile cu zahărul vanilat. Adaugă brânza de vaci, smân­tână şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o peste blatul aproape copt.

Din loc în loc, pune jumătăţi de pară, curăţate de coajă şi tăiate felii. Coace la cuptor, la foc moderat, cam 40 de minute.

Budinca cu pere si branza

Budinca_cu_pere_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.