Budinca cu nuca de cocos rasa

Printeaza

Budinca cu nuca de cocos rasa din: oua, lapte, unt, cocos, zahar.

Ingrediente aluat :Budinca cu nuca de cocos rasa

  • 3 oua
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt
  • 80 g nuca de cocos rasa
  • 50 g| zahar

 

Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1 lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat), unt .

 

Mod de preparare:

Se pun intr-un castron untul si zaharul si se freaca bine de tot. Se adauga 2 gălbenuşuri, nuca de cocos rasa, laptele si la , urma se incorporeaza, amestecand usor, 3 albusuri batute spuma.

Se incinge cuptorul la 200oC si se pune un vas cu apa (plin pe jumatate), pentru bain- marie.

Se ung 4 forme mici (de budinca), se toarna in ele compozitia (pana la 1 cm de la margine) si se pun in vasul cu apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba circa 30 de minute.

Se fierbe coaja de portocala in putina apa circa 3 minute si se scurge intr-o strecuratoare.

Se pune ciocolata pe foc mic, se lasa sa se topeasca si apoi se adauga lichiorul, smantana dulce si coaja de portocala.

Se rastoarna budincile pe farfurii, se toarna peste ele sosul de ciocolata si se decoreaza cu frunze de menta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.