Budinca cu mere si alune

Printeaza

Budinca cu mere si alune din: mere, lamaie, scortisoara, miere, unt, oua, miere, alune de padure.

Ingrediente:Budinca cu mere si alune

  • 400 g mere
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1 lingură de miere
  • unt pentru uns forma
  • 4 ouă
  • 3 linguri de miere
  • 80 g alune de pădure măcinate

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se cojesc, se taie în sferturi şi se curăţă de sâmburi. Pulpa se taie felii.

Se unge cu unt o formă termorezistentâ, în care se aşează feliile de măr. Acestea se amestecă rapid într-un castron cu zeama de lămâie, scorţişoara, o lin­gură de miere şi 3 linguri de apă. Amestecul se sotează apoi circa 5 minute, după care se lasă la scurs într-o strecu­rătoare.

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Se separă ouăle, iar gălbe­nuşurile se bat până când se obţine o spumă groasă. In aceasta se încorporează apoi alunele măcinate.

Albuşurile se bat spumă tare şi se înglobează în crema de gălbenuşuri. Com­poziţia se toarnă apoi peste feliile de măr şi se netezeşte. Budinca se ţine la cuptor circa 20 de minute.

Cei care doresc şi mai multe mere, pot prepara la cuptor mere coapte. Deoa­rece în cazul acestora timpul de coacere este mai lung, ele trebuie băgate la cuptor cu 10 minute înaintea budincii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.