Budinca cu mar si scortisoara

Printeaza

Budinca cu mar si scortisoara din: agar-agar, lapte de migdale, zahar de mesteacan, mere Reinette, scortisoara.

Ingrediente:Budinca cu mar si scortisoara

  • 2 g agar-agar
  • 500 ml lapte de migdale
  • 100 g zahăr de mesteacăn
  • 2 mere Reinette
  • 1 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele, îndepărtaţi sâmburii, tăiaţi-le în bucăţi. Puneţi-le într-o cratiţă împreună cu scorţişoara şi ţineţi Ia foc mic 15 minute, asemenea compotului. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească.

Turnaţi laptele, zahărul şi agar-agar într-o cratiţă. încălziţi totul.

Indată ce amestecul e gata să dea în clocot, faceţi focul mic şi lăsaţi aşa 1 minut, amestecând întruna. Luaţi de pe foc şi împărţiţi în pahare de sticlă, umplându-le jumătate. Lăsaţi să se răcească, apoi ţineţi cel puţin 2 ore la frigider.

După ce preparatul s-a întărit, acoperiţi cu compot şi puneţi iar la frigider până în momentul servirii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.