Budinca cu lapte

Printeaza

Budinca cu lapte din: miez de paine, zahar vanilinat, lapte, nuci, frisca, amidon.

Ingrediente:Budinca_cu_lapte

  • 300 g miez de paine
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 80 g zahar
  • 350 ml lapte
  • cateva nuci

pentru servit:

  • 250 ml frisca lichida
  • o lingurita amidon
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Laptele se bate cu ouăle, se adaugă zahărul si zahărul vanilinat si apoi se toarnă peste miezul de pâine. Se lasă 5 minute să se îmbibe si se transferă totul în forma de copt.

Se presară nuci si se dă vasul la cuptor pentru 25 de minute.

Pentru sos, amidonul desfăcut cu puţină friscă lichidă rece se pune peste restul cantităţii de friscă şi alături de eahăr se fierbe 5-10 minute până devine un sos gros.

Acesta se toarnă peste budinca scoasă din cuptor.

Budinca cu lapte

Budinca_cu_lapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.