Budinca cu lapte
PrinteazaBudinca cu lapte din: miez de paine, zahar vanilinat, lapte, nuci, frisca, amidon.
- 300 g miez de paine
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 80 g zahar
- 350 ml lapte
- cateva nuci
pentru servit:
- 250 ml frisca lichida
- o lingurita amidon
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Laptele se bate cu ouăle, se adaugă zahărul si zahărul vanilinat si apoi se toarnă peste miezul de pâine. Se lasă 5 minute să se îmbibe si se transferă totul în forma de copt.
Se presară nuci si se dă vasul la cuptor pentru 25 de minute.
Pentru sos, amidonul desfăcut cu puţină friscă lichidă rece se pune peste restul cantităţii de friscă şi alături de eahăr se fierbe 5-10 minute până devine un sos gros.
Acesta se toarnă peste budinca scoasă din cuptor.
Budinca cu lapte
Pofta buna!