Budinca cu gem

Printeaza

Budinca cu gem din: oua, lapte, lamaie, pesmet, nucsoara, gem.

Ingrediente:Budinca cu gem

  • 300 ml lapte
  • 2 ouă, separate
  • 1 lămâie, pentru coajă
  • 50 g pesmet proaspăt
  • 1 nucşoară
  • 100 g zahăr tos
  • 2 linguri gem de mure

 

Mod de preparare:

Amesteca laptele cu gălbenuşurile, coaja răzuită de lămâie, pesmetul şi un praf generos de nucşoară. Dă la rece 30 minute.

Incinge cuptorul la semnul 2/150°C.

Toarnă compoziţia în 4-6 forme mici rezistente la cuptor şi aşază-le în tava de copt plină până la jumătate cu apă caldă.

Dă la cuptor 25 minute.

Scoate formele din cuptor când puddingul este închegat. Apoi măreşte flacăra la semnul 4/180°C.

Bate albuşurile spumă şi adaugă zahărul, treptat, câte o lingură odată.

Unge puddingul cu gem şi pune deasupra spumă de albuş. Dă la cuptor 10 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Budinca cu gem si fructe rosii

Budinca cu gem si fructe rosii

O reteta de budinca cu gem si fructe rosii din: cozonac, unt, gem de zmeura, fructe rosii, oua, frisca, lapte, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 50 g unt, inmuiat 150 g gem de zmeura 250 g fructe rosii – dupa preferinta 3 oua 300 ml […]

 

Delicatesa cu vanilie

Budinca de vanilie cu gem

 Budinca de vanilie cu gem Ingrediente: 100 g uni 50 g făină 3 ouă 3 linguri gem jumătate de compoziţie de budincă dc vanilie   Mod de preparare: Se face o ruladă din 50 g unt, 50 g făină, 3 ouă şi 3 linguri gem. Se taie felii potrivite şi se tapetează o formă simplă […]

 

 

Tarta cu prune

Budinca cu melasa la abur

Budinca cu melasa la abur Acest desert dulce poartă şi numele de „budincă Rochester” sau chiar „budincă patriotică”. Ultima denumire provine din perioada blocadei continentale, impuse Marii Britanii asupra importurilor din Europa, în timpul războaielor lui Napoleon, de la începutul secolului XIX, deoarece toate ingredientele folosite la prepararea desertului proveneau din coloniile britanice. Budinca se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.