Budinca cu branza si ceapa verde

Printeaza

Budinca cu branza si ceapa verde din: lapte, oua unt, pesmet, boia, sare, lapte, faina, unt, branza roquefort, branza de vaci, ou, masline umplute cu ardei, ceapa verde.

Ingrediente:Budinca_cu_branza_si_ceapa_verde

  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu unt
  • 1 lingura cu pesmet
  • boia
  • sare
  • pentru clatite:
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • sare
  • 1 lingura cu unt topit
  • ulei

pentru umplutura:

  • 200 g branza Roquefort
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 120 g masline umplute cu ardei
  • 2 fire de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Bate energic ouăle cu laptele şi un praf de sare, Adaugă treptat făina, amestecând încontinuu după fiecare adăugare ca să nu rămână cocoloaşe, şi untul topit. Din compoziţia astfel obţinută, fă clătite şi coace-le pe ambele părţi.

Taie ceapa verde şi măslinele mărunt, iar brânza Roquefort dă-o pe răzătoarea mică. Intr-un castron, amestecă brânza Roquefort cu cea de vaci,oul bătut,măslinele şi ceapa verde,

Unge un vas cu unt şi tape- tează-l cu pesmet, întinde pe clătite umplutură de brânză, rulează-le şi taie-le la jumăta­te. Aşază-le în vas, uşor încli­nate. Ţine-le la cuptor 15 mi­nute, apoi toarnă peste ele ouăle bătute cu laptele, boia şi sare. Lasă-le în cuptor 30 de minute.

Budinca cu branza si ceapa verde

Budinca_cu_branza_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.