Budinca cu branza de vaci

Printeaza

 

 

O reteta gustoasa de budinca cu branza de vaci, fidea, ou, zahar, smntana, coaja rasa deBudinca cu branza de vaci lamaie, unt, stafide si zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 2 pachete fidea de preparare rapidă
  • 200 g brânză dulce de vaci
  • 1 ou
  • 1-2 linguri zahăr
  • 100 g smântână
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 vârf de lingură de sare
  • 1 lingură unt
  • stafide
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Torni apă clo­cotită peste fideaua de preparare rapidă şi o strecori după 5 minute. Amesteci brânza dată prin sită cu gălbenuşul frecat cu zahărul, iar compoziţia rezultată o amesteci cu fideaua, coaja rasă de lămâie şi albuşul bătut spumă.

Torni compoziţia într-o formă unsă cu unt, şi o dai la cuptor pentru 20 de minute. Când este gata o laşi puţin să se răcească, apoi o răstorni pe o farfurie. O decorezi cu stafide şi o poţi servi cu dulceaţă, gem, frişcă, sirop de ciocolată sau felii de portocale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.