Budinca de caramel

Printeaza

O reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar, lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta.

Ingrediente:

  • 350 g branza mascarpone
  • 6-8 linguri zahar
  • 300 ml lapte sau smantana lichida
  • 6 foi gelatina
  • o pastaie vanilie

pentru crema caramel:

  • 12 linguri zahar
  • 75 g unt
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Se amestecă mascarpone cu laptele călduţ şi cu zahărul şi se fierb la foc moderat.Se topesc foile de gelatină în apă rece. După ce a dat în clocot compoziţia de brânză, se pune păstaia de vanilie şi se lasă 2-3 minute. Se adaugă gelatina şi se omogenizează.

Se prepară sosul. Se caramelizează zahărul la baie de aburi Si se adaugă untul. Se obţine o cremă caramel, care se toarnă pe pereţii formelor, se pune apoi budinca şi se dă la rece. Se serveşte răsturnată pe farfu­rie, cu frunze de mentă.

Budinca de caramel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. imi place aceasta reteta de budinca 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.