Budinca de branza cu mere si merisoare

Printeaza

Budinca de branza cu mere si merisoare din: mere, merisoare, suc de portocale, oua, nectar de pere, branza de vaci, coaja de lamaie, sare, gris si praf de copt.

Ingrediente:

  • 4 mere (circa 500 g)
  • 4 linguri merisoare uscate
  • 75 ml suc de portocale
  • 4 oua
  • 100 g nectar de pere
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 1/2 coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri gris
  • 2 lingurite praf de copt

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele, se taie în patru, se îndepăr­tează seminţele şi se taie felioare. Se amestecă împreună cu sucul de portocale şi merişoarele, apoi se lasă cea 30 de minute la marinat. Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se amestecă ouăle, nectarul de pere, brânza, coaja de lămâie, sarea, grisul şi praful de copt.

Se încorporează merişoarele, iar amestecul obţinut se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu grăsime. Se aşază merele în forma ţiglelor de pe acope­riş şi se coace totul cea 40 de minute. La final se ornează prăjitura cu zahăr pudră. Dacă se doreşte, este foarte potrivit şi sosul de vanilie.

Budinca de branza cu mere si merisoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.