Budinca de branza cu mazare

Printeaza

Budinca de branza cu mazare din: branza, smantana, mazare, ceapa, oua, faina, unt, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_branza_cu_mazare

  • 250 g brânză de vacă
  • 250 g brânză de vacă afumată
  • 250 g brânză de oaie
  • 2-3 linguri smântână
  • 250 g mazăre congelată sau proaspătă
  • 1 ceapă
  • 7 ouă
  • 2-3 linguri faină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 20 g unt
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă mazărea, se toarnă puţină apă, se sărează şi se fierbe înăbuşit câteva minute.

Cele trei feluri de brânză se pun într-un castron, se zdrobesc cu o furculiţă şi se amestecă. Se adaugă smântână şi ouăle, se sărează cu grijă, se piperează şi se amestecă bine.

La urmă se încorporează făina şi mazărea călită. Compoziţia se pune într-o formă cu diametrul de 26 crit tmsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la l80 grade şi se lasă 25-30 minute, sau până ce începe să se rumenească.

Budinca de branza cu mazare

Budinca_de_branza_cu_mazare

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.