Budinca aromata de spanac

Printeaza

Budinca aromata de spanac din: spanac, cascaval, paine, oua, ceapa, faina, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Budinca aromata de spanac

  • 500 g spanac congelat
  • 150 g caşcaval
  • un sfert de pâine
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de făină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • frunze de busuioc, pentru decor

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt, încălzeşte puţin ulei într-o tigaie şi căleşte ceapa.

După ce s-a înmuiat, adaugă făina, amestecă bine, apoi pune spanacul şi 1 cană cu apă. Lasă să fiarbă timp de 10 minute, apoi condimentează cu sare şi piper.

Taie feliile de pâine în bucăţele pe care le prăjeşti în tigaie pentru a obţine crutoane.

Unge un vas termorezistent cu unt, aşază un strat de crutoane, toarnă jumătate din cantitatea de spanac, un strat de crutoane, spanac, iar crutoane, iar deasupra presară caşcavalul ras.

Bate ouăle şi toarnă-le deasupra. Coace budinca timp de 30 de minute.

Presară frunzele de busuioc şi serveşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Budinca de oua si ciuperci

Budinca de spanac cu smantana

Budinca de spanac cu smantana din: piure de spanac, unt, oua, smantana, franzela, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 4 linguri piure de spanac 50 g unt 4 ouă 100 ml smântână 3 franzele mici înmuiate în lapte sare piper unt şi pesmet cât trebuie pentru tapetat   Mod de preparare: Se freacă untul, i se […]

 

Budinca cu spanac si cascaval

Budinca cu spanac si cascaval

Budinca cu spanac si cascaval din: spanac, unt, faina, lapte, pesmet, cascaval, orez, oua. Ingrediente: 700 g spanac 100 g unt 125 g făină 300 ml lapte 75 g pesmet 50 g caşcaval 50 g orez 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Spanacul se alege şi se spală bine, în mai multe ape, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.